Een nieuw handwerkblad in Nederland.

Een nieuw handwerkblad in Nederland.

20160206_143853 (2)

Afgelopen Zaterdag lag de nieuwe Wieke in de bus, mooi verpakt in hartjes papier. Dat er weer een echt Nederlands handwerkmagazine op de markt is gebracht is al een feest op zich en als het thema van Wieke nummer één het thema feest draagt dan wordt ik nieuwsgierig naar de inhoud.

20160206_144032 (2)

Snel uitpakken ! Een geur mengeling van papier en inkt komt mij tegemoet het doet mij denken aan vroeger toen als kind de bladenman aan de deur kwam om de nieuwe Ariadne en Handwerken te brengen. Als je het blad opensloeg rook het lekker nieuw de geur van papier en inkt en koffie als de Ariadne en Handwerken waren gebracht dan werd er koffie gezet en werden de bladen helemaal uitgeplozen. Nu ik de Wieke voor mij heb liggen komen alle herinneringen weer boven.
Om het feestje nog leuker te maken zit er een persoonlijk geschreven kaartje bij met een gehaakt hartje Wat een verassing!

20160206_145257 (2)

Een mooi magazine ligt nu voor mij, mooi uitgevoerd met een stevige kaft en de binnenkant is er gebruik gemaakt van mooi mat papier. Ik zelf vindt het wel prettig lezen en vooral als je een patroon wilt lezen komt het matte papier goed van pas.
Het magazine telt maar liefst 104 pagina`s die ook eens rijk geïllustreerd zijn en daar ben ik fan van,het doet mij ook een beetje denken aan de Flow magazine maar dan op handwerkgebied.

Er staat voor elk wat wils in breien,haken,borduren leuke columns om te lezen en zelfs een artikel over een bloemencorso. Met een kleine knipoog naar de Ariadne toe is het een geslaagd experiment het moet natuurlijk nog groeien in de loop der tijd en men moet maar durven om in deze tegenwoordige tijd een handwerkmagazine op te zetten naast het internet tijdperk.
Ik kijk al naar het tweede nummer uit…… Bedankt Wieke voor je durf.
https://www.wiekevankeulen.com/wieke-magazine/

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Een nieuw handwerkblad in Nederland.

  1. Mooi om lezen! Ik herken dat, vroeger was ik ook of ‘Ariadne’ geabonneerd, vanuit Ierland dan, ik heb er menig goede patroontjes en ideetjes in gevonden. Nu ik uiteindelijk weer terug begonnen ben te breien zou ik echt wel eens opnieuw een abonnement mogen nemen, denk je ook niet 🙂
    Hartelijke groetjes, Agnes

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s